bato-adv
bato-adv

مربای سیب را با این دستور متفاوت درست کنید 

مربای سیب را با این دستور متفاوت درست کنید 

مربای سیب یکی از انواع مرباهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که شما می‌توانید آن را با روشی بسیار آسان و متفاوت در منزل تهیه کنید.

فراروـ  مربا یکی از خوراکی‌های خوشمزه و پر طرفداری است که از دیرباز روش مناسبی برای نگهداری طولانی مدت میوه بوده است. مربا در سفره صبحانه جایگاه ویژه‌ای دارد که معمولا همراه با کره یا خامه سرو می‌شود. مربا‌ها انواع گوناگونی دارند که از ترکیب شکر با میوه‌های گوناگون تهیه می‌شوند. مربای سیب یکی از انواع مربا‌های خوشمزه ایرانی است که می‌توانید آن را با روشی آسان و بسیار متفاوت در منزل تهیه کنید. اگر دوست دارید این مربای سیب شیشه‌ای و خوشرنگ را درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

سیب: ۱ کیلو
شکر: ۱ کیلو
هل: ۴ عدد
آب لیمو ترش: یک و نیم قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: یک چهارم فنجان
آب: ۲ لیوان
محلول آب و سرکه: ۵ لیوان (۴ لیوان آب و ۱ لیوان سرکه)

طرز تهیه

مربای سیب

ابتدا سیب‌ها را پوست بگیرید، سپس به صورت حلقه‌ای خرد کنید و تخم‌های وسط سیب را خارج کنید، طوری که وسط حلقه‌ها به اندازه یک دایره کوچک خالی باشد. سیب‌های حلقه شده را داخل محلول آب و سرکه بریزید و اجازه بدهید ۱ ساعت داخل محلول باشد، سپس سیب‌ها را آبکش کنید و کنار بگذارید. آب و شکر را داخل یک قابلمه مناسب (ترجیحا مسی) بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا آب و شکر جوش بیاید. هل‌ها را از وسط باز کنید و داخل شربت بیندازید و حلقه‌های سیب را به قابلمه اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را کم کنید. درب قابلمه را ببندید و نیم ساعت زمان بدهید تا سیب‌ها بپزند. در مرحله بعد زعفران و آب لیمو ترش را اضافه کنید و روی درب قابلمه دمکنی بگذارید. حرارت را کم کنید و نیم ساعت دیگر زمان بدهید تا مربا جا بیفتد و خوشرنگ شود. در این مرحله مربای سیب خوشمزه شما آماده است. اجازه بدهید مربا کاملا خنک شود، سپس داخل شیشه‌های خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

نکات مهم
۱ـ یکی از راه‌های تشخیص جا افتادن و آماده بودن مربا این است که یک قاشق از شیره مربا را توی یک پیاله یا نعلبکی بریزید و آن را کنار بگذارید تا سرد شود. بعد نعلبکی را بچرخانید، اگر شیره غلیظ بود و به‌راحتی توی ظرف تکان نمی‌خورد؛ یعنی مربای شما جا افتاده و آماده است.

۲ـ برای جلوگیری از خشک شدن و کپک زدن مربا بهتر است به اندازه‌ای شیره توی شیشه مربا بریزید که کاملا سطح میوه را بپوشاند.

۳ـ شیشه‌هایی را که برای مربا انتخاب می‌کنید باید حتما خشک و تمیز با درب فلزی باشند تا مربا با گذشت زمان کپک نزد.

۴ـ سعی کنید برای تهیه هر نوع شیرینی و مربا حتما از هل سبز استفاده کنید؛ زیرا هل سبز عطر و بوی بیشتری نسبت به هل سفید دارد.

۵ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv